"מים זה לעציצים - שתו יין"
איתי בן-חיים, יינן
בחרנו למקם את הכרמים שלנו באזור הגליל העליון, על אדמות כפר שמאי בתוך שמורת הר מרון,על הצלע המזרחית של ההר, בגובה שבין 700 עד 800 מטרים מעל פני הים.
אזור זה ידוע מאז ומתמיד באיכויות המיוחדות של ענבי היין הגדלים בו.
הקרקע גירית וסלעית,עם תנאי מיקרו אקלים אידיאלים המספקים מנות עשירות ומאוזנות של שמש, טל, קור, ממטרים ורוחות קרירות.
בכרמים אלה שתלנו חמישה זני ענבים אצילים: קברנה סובניון, מרלו, קברנה פרנק, פטיט סירה ושרדונה.
בחרנו בשיטת שתילה צפופה במטרה להפיק כמות מצומצמת של פרי באיכות גבוהה.
יבולי הכרמים הנם בין: 700-1,000 ק”ג לדונם, לפי מיקום כל חלקה.
בנוסף, היקב מגדל עוד 2 חלקות כרמים (מהזנים – מרלו, קברנה סוביניון, נוארה וטרמינט) באזור אחר של הגליל העליון – על הרי נפתלי, סמוך לנחל דישון.
בחלקה נוספת- בבקעת קדש, היקב מגדל ענבי שיראז אוסטרלי, ובסך הכל 8 זנים שונים, כולם באזור הגליל העליון.
איכות הענבים הנבצרים בכרמים שלנו הינה גבוהה מאוד. השרדונה נבצר ב- PH 3.3 ו- 24 BRIX, והזנים האדומים מגיעים ל-25 עד 26 BRIX עם 3.6 PH.
סוגי הזנים של הענבים והחלוקה ביניהם בכל כרם, נקבעו במיוחד במטרה להפיק יינות זניים עם תוספת קטנה של זן נוסף, בכדי להעצים ולהעשיר את הטעמים של הזן העיקרי.
שיטת גידול זו הינה יקרה ומורכבת יותר, תוך שהיא מחייבת בצירים ידניים קטנים ותכופים.
בנוסף, קונה היקב ענבים מכרמים מתבגרים בני יותר מ-20 שנה מכורמים אחרים באזור הגליל העליון התורמים את האיכויות המיוחדות המאפיינות את הכרמים הוותיקים.
כמו כן קונה יקב בן-חיים גם ענבים הגדלים על חלקות מובחרות באזורים אחרים בארץ (אזור רמת נפתלי, אזור הכרמל ואזור הרי ירושלים).
איתי בן-חיים, יינן