בית המלאכה לחביות. רומניה 1932
יינני היקב מימין: איתי, אלי, רות, ינון
את האהבה ליין ולעשייתו, קיבלנו מאבות המשפחה שעסקו במשך דורות רבים ביצור חביות יין באזור קוטנר ברומניה, ומאז קום המדינה- בישראל.כאשר עלו לישראל, הקימו במגדל העמק את המפעל הראשון בארץ לייצור חביות יין מעץ אלון.אלי בן-חיים החל לעבוד במפעל זה כעוזר חבתן, שם ספג את האהבה לחביות היין וירש את סודות המקצוע של גידול יין בחביות.בשנת 1970 הקימו רות ואלי בן-חיים בביתם שברמת חן – יקב ביתי, ולאחר 27 בצירים החליטו לייסד יקב בוטיק. כעבור זמן קצר הועבר היקב לכפר אז"ר, ולאחר מכן למתחם האקולוגי ברמת השרון, שם היקב נמצא כיום.
ביקב בן-חיים פועלים 4 ייננים: ההורים רות ואלי, והבנים איתי וינון.
איתי היינן הראשי, ינק את השכלתו הייננית מבית הוריו, בהיותו דור שישי לאבות המשפחה של יקב בן-חיים, אשר במשך דורות העבירו מאב לבן את העיסוק בכל השלבים הנדרשים ליצור יין ובמיוחד ליצור חביות מעץ אלון.
כך, השתתף בעשייה הייננית משחר ילדותו, תוך רכישת ניסיון וידע מעשיים, לפי המסורת המשפחתית.
בנוסף למד את כימיית היין בקורסים מקצועיים של מכון היין, התמחה במשך 3 שנים בטכנולוגית היין המודרנית, בהדרכתו הצמודה של ד"ר פפיקיאן, השתלם באומנות טעימת היין אצל האונולוג ,Georges Azougui בבורדו ואף התמחה ביקבים מובילים בצרפת.
לאחר סיום לימודיו האקדמאיים, בשיווק ומנהל עסקים באונ' אמריקאית, ולאחר שהיקב זכה בפרס הבינלאומי ל "קברנה סוביניון הטוב ביותר באירופה לשנת 2000", מונה איתי ליינן הראשי ומנהל הכרמים של היקב בהר מירון. בנוסף, משמש כשופט בתחרויות יין בינלאומיות. בתקופת עבודתו כיינן, הוענקו ליינות יותר מ- 70 מדליות.
החל משנת 2001, כל יינות היקב כשרים למהדרין, בפיקוח הרבנות האזורית גליל העליון, רבנות רמת השרון, ועדת הכשרות הבינלאומית OK, בד"ץ בית יוסף והרב דב לנדא.היינות אינם מבושלים.